هوشمندسازی ساختمان

هوشمندسازی ساختمان

شاید اگر ساختمان پلاسکو ، دارای اطفا حریق هوشمند بود ، جان عزیزانمان از دست نمی رفت.

معمول ترین تصویری که از هوشمندسازی ساختمان (BMS) در ذهن ما ایرانی ها نقش بسته ، کنترل خودکار سیستم های گرمایشی ، سرمایشی و یا نهایتا باز و بسته شدن خودکار پرده های خانه برحسب نور خورشید است.

ولی این ها بخش کوچکی از توانایی های هوشمندسازی برای ساختمان ها است که در کشور ما ساخته می شوند.

اگر نگاهی به تعریف هوشمندسازی در ۲۰ تا ۲ سال گذشته بیاندازیم ، می بینیم که دائما با ابداع و ورود ابزار هوشمند جدیدتر که با امکانات جدیدی خدمات بیشتر ارایه می کنند ، تعریف هوشمندسازی دائما در حال تغییر است. تغییر تعریف هوشمندسازی به علت پیشرفت ابزار هوشمند و همینطور افزایش انتظارات مشتریان است.

اگر در سال های گذشته برای هوشمندسازی ساختمان ، فقط سیستم گرمایشی خودکارسازی می شد ، می توانستیم بگوییم که ساختمان را هوشمند کرده ایم.

مدیریت هوشمند ساختمان یا هوشمندسازی ساختمان

سیستم هوشمند مدیریت ساختمان می­ تواند بسیاری از کارهای تکراری و کنترل های مورد نیاز را بطور هوشمند انجام دهد. و با افزایش توانمندی ابزار هوشمند ، می توان تصورات بیشتری درباره هوشمندسازی ساختمان داشت. یکی از این تصورات ، رنگ آمیزی آنی دیوارهای خانه با توجه به حال و هوای صاحب آن است.

می توان با استفاده از نورپردازی هوشمند ، در هر لحظه رنگ ها و طرح های دلخواه را به دیوارها و نمای داخلی ساختمان افزود.

یا اگر مشکل کمبود فضا داریم می توانیم با طراحی موتورهای اتوماتیک و با استفاده از گوشی هوشمندمان ، طراحی دیوارهای داخلی را به راحتی و با گفتن یک کلمه تغییر داد. و مثلا فضای نشیمن را تبدیل به اتاق خواب کرد.

هوشمندسازی هوشمند نرم افزار سازمان ساختمان خانه اداره صنعت صنایع هوش مصنوعی هوشیار هوشمندی استارتاپ استارت آپ سمینار وبینار کارگاه محصول

اینترنت اشیا – نمونه از امکانات هوشمندسازی

نوآوری جدیدی که دو یا سه سالی هست در کشور ما هم در حال تغییر روند خودکارسازی ساختمان ها است. با ورود نسل های ۳ و ۴ اینترنت پرسرعت بر روی موبایل ها ، می توانیم با کمترین هزینه از هر نقطه ای از دنیا ، فرمان هایی را برای کنترل ابزار هوشمند داخل ساختمان مان صادر کنیم.

به عنوان مثال تصور کنید که می خواهیم بعداز یک مسافرت یک هفته ای به خانه برگردیم . اگر سیستم گرمایشی(یا سرمایشی) هوای مطبوعی برای ما آماده کرده باشد. یا اینکه چای قبل از ورودمان به خانه دم کشیده شده باشد ، حس بسیار خوبی از زندگی در خانه مان به وجود می آید.

حال تصور کنید که یخچال خانه مان ، به طور اتوماتیک ، مواد غذایی داخل خودش را کنترل کرده باشد. و بتواند آنها را به صورت خودکار در فروشگاه موردنظر ما سفارش داده و به دست مان برساند ، دیگر نیازی به وقت گذاشتن برای خریدهای ضروری ، نیست.

در راه کارهای اینترنت اشیا ، با استفاده از سنسورهایی که به دستگاه های مختلف داخل ساختمان نصب می شود، می توان از طریق نرم افزارهای امن ، از راه دور و با اینترنت ، وسایل مختلف داخل ساختمان را کنترل کرد.

بهینه سازی مصرف انرژی – مهمترین نیاز ساختمان های ایرانی

یکی از فایده های هوشمندسازی ساختمان ، مصرف بهینه انرژی است. در اکثر خانه های ایرانی ، به علت عدم توجه به نوع مصالح و نوع ساخت ، انرژی بسیار زیادی تلف می شود. کارشناسان می گویند یکی از دلایل مهم گرم شدن شهرهای ایران ، اتلاف بیش از حد انرژی در خانه هایمان است.

اگر بخواهیم که انرژی را درست مصرف کنیم ، باید دائما میزان مصرف آن را مناسب با محیط ساختمان ، کنترل کنیم. و اینکار فقط با هوشمندسازی مصرف انرژی امکان پذیر است.

برای هوشمندسازی مصرف انرژی ، می توان از ابزار ساده الکتریکی یا با وصل کردن ابزار گرمایشی و سرمایشی به اینترنت ، از راه کارهای جدید اینترنت اشیا استفاده کرد.

چالش های هوشمندسازی ساختمان

اگر تجربه هوشمندسازی ساختمان را داشته باشید ، شاید با چالش هایی روبرو شده باشید که ممکن است پشیمانتان نکرده باشد. ولی با خود گفتید که ایکاش فلان ایده را هم در هوشمندسازی ساختمانم به کار می گرفتم.

یکی از مهمترین ایرادات هوشمندسازی ساختمان ، عدم پیش بینی نیازهای آینده ، در این کار است. بسیاری از ابزار و راه کارهایی که برای هوشمندسازی ساختمان استفاده می شوند، انعطاف لازم برای توسعه و تغییر را متناسب با نیازهای روز صاحبان ساختمان ها ندارند.

و یکی دیگر از مشکلات ، ارایه راه کارهای ثابتی برای انواع ساختمان است. مثلا برای خانه همان راه کارهایی را به کار می بندند که برای سوله های کارخانه ای استفاده می کنند.

و مهمترین چالش در هوشمندسازی ساختمان ، هزینه های آن است. در نگاه اول به نظر می رسد ، هزینه های بسیاری را برای راحتتر شدن خودمان (یا کسی که ساختمان را می خرد) به قیمت تمام شده ساختمان تحمیل می کنیم. ولی اگر درست حساب کنیم ، علاوه بر ایجاد حس خوب کنترل اتوماتیک ساختمان توسط صاحب آن ، می توان در دراز مدت هم هزینه های مصرف انرژی را بسیار کم کرد. در واقع می توان به جای هزینه ، اسم سرمایه گذاری را برای هوشمندسازی ساختمان به کار برد.

راه حل های هوشمند

در بسیاری از مواقع می توان برای رهایی از مشکلات هوشمندسازی ساختمان ها ، درخواست نمود تا طراحان و مجریان هوشمندسازی ساختمان ، ابزارها و نرم افزارهای مربوطه را به صورت ماژولار (یعنی قطعه به قطعه و بخش بندی شده) ارایه کنند. تا هر زمانی که نیاز به توسعه و یا تغییر بخشی از کل سیستم هوشمندسازی ساختمان شما بود ، فقط بخشی از سیستم دچار تغییر و دستکاری گردد.

البته اجرای سیستم های ماژولار ممکن است در ابتدا هزینه های بیشتری داشته باشند ولی در مرور زمان به دلیل انعطاف در تعمیرات و تغییرات ، هزینه های مناسبتری را خواهند داشت.

 

شاید شما به خواندن این مقاله هم علاقه مند باشید :  انتخاب نرم افزار سازمانی و صنعتی

این پست دارای یک نظر است

  1. با سلام و احترام
    هوشمند سازی موضوعی است که باید بتوانیم آن را در تمام ارکان زندگی و کسب و کار خود اعمال کنیم تا بتوانیم بهره وری لازم را ایجاد نماییم.
    دراین مقاله بخوبی در زمینه هوشمند سازی صحبت شد
    تشکر از مقاله خوبتان

دیدگاهتان را بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

×
×

سبد خرید