نگرانی از فضای مجازی و ابزار هوشمند

زمانی بود که خیلی ها همین که اسم اینترنت و فضای مجازی رو میشنیدن ، مو به تنشون سیخ میشد. و با اومدن گوشی های همراه هوشمند به بازار ، کم کم نگرانی ها و ترس های همین خیلی ها ، بیشتر شد و حتی شبیه به فوبیا (یا ترس روانی) شد.

و همینطور در ادامه با اومدن نرم افزار شبکه اجتماعی whatsApp که امکان پیدا کردن هم محلی ها رو به جونهای ما میداد ، دیگه کار به جاهای باریک رسید. تماس تصویری رو که اصلا نگو ، یه دفعه حرام اعلام شد!

 

گذر رمان و ترس از فضای مجازی

اما یه چند وقتی که گذشت و شبکه های اجتماعی دیگه مثل تلگرام به بازار اومدن ، مردم ما دیدن که یه چیزی روی گوشی ها نصب میشه که خطرات whatsApp  ، تماس تصویری و سایت های بوووق رو نداره و میتونن بهش اعتماد کنند.

حالا به هر حال کم کم مقاومت ها برای استفاده از اینترنت شکسته شد و علاوه بر نسل جدید (مخصوصا دهه هفتادی ها) نسل های قدیمی تر مردم ما هم به سمت استفاده از شبکه های اجتماعی کم خطری مثل تلگرام رو آوردن.

تا جایی که حتی خیلی از مادربزرگ ها هم برای خبر گرفتن از نوه هاشون ، گوشی های دکمه ای شون رو عوض کردن و با خریدن گوشی های هوشمند ، وارد دنیای مجازی شدند.

ولی با همه این داستان ها ، هنوز میبینیم که خیلی از مردم نسبت به کلمه اینترنت آلرژی دارند.

آلرژی به اینترنت

وقتی که مردم می خوان یه چیزی از اینترنت بخرند ، یه آلرژی خاصی می گیرن. البته نمیشه نقش پررنگ سایت های خوبی مثل دیجی کالا یا نرم افزارهای هوشمندی مثل اسنپ رو ندید.

ولی به هر حال هنوز سدهای بزرگی برای اعتماد سازی و فروش اینترنتی وجود دارد.

عدم اعتماد مردم به اینترنت

در سه چهار سال گذشته که پلیس فتا خیلی جدی داره فضای مجازی رو کنترل می کنه ، میشه گفت که اعتماد مردم به سایت های اینترنتی بیشتر شده. اما یک نکته خیلی مهم وجود دارد. بیشترین ابزاری که مردم با استفاده از اون به فضای مجازی سر میزنن ، موبایل هاشون هست.

و به همین خاطر فکر می کنند که اینترنت موبایل ها از اینترنتی که در کامپیوترها هست ، ایمن تره. نظر شما چیه؟

در کل باید بگیم که این تفکر کاملا اشتباهه. و مهم نیست که ما از چه طریقی به اینترنت وصل میشیم. مهم نرم افزارهایی است که با اون ها کار می کنیم.

به اعتقاد بنده که بیشتر از ۲۰ سال است که در فضای مجازی عمر گذراندم و خیلی نکات یاد گرفتم و یاد دادم ، بیشترین دلیل مشکلاتی که در فضای مجازی برای مردم پیش میاد ، به دلیل عدم شناخت و رعایت نکات ساده ایمنی است.

به عنوان نمونه یکی از مهمترین دلیل های عدم اعتماد مردم ما به فضای مجازی ، عدم شناخت ما از اینترنته. خیلی از ما ، دقیق نمیدونیم که چرا باید یه آنتی ویروس کرک نشده رو بخریم و روی گوشی یا لپ تاپ مون نصب کنیم.

هزینه و آموزش برای امنیت

خیلی ها مون با این تصور که نرم افزارها باید رایگان باشند ، پولی بابت امنیت در فضای مجازی پرداخت نمی کنیم.

اگر رفتن در فضای اینترنت رو (چه برای گرفتن یه فال حافظ باشه و چه برای خرید) به صورت رفتن به خیابان های خلوت و تاریک شهر ، که هر اتفاقی ممکنه درون او بیافته ، تصور کنیم. اونوقت راضی میشیم که هم درباره امنیت در اینترنت وقت بذاریم و چیزهای به درد بخور یاد بگیریم و هم برای حفظ امنیت حاضریم یه مقدار معقولی رو هزینه کنیم.

که البته یاد گرفتن ، خیلی مهمتر از هزینه برای امنیت در فضای مجازی است.

امنیت واقعی در فضای مجازی

اگر بخواهیم که از امکانات فضای مجازی هم خودمون استفاده کنیم و هم کودکان و نوجوانان ما بتونن به صورت ایمن و بی خطر از فضای مجازی استفاده کنند ، تنها راه آگاهی یافتن از مشکلات و مسایل روز جامعه حقیقی و همینطور یاد گرفتن درباره نحوه وارد شدن و کارکردن در فضای مجازی است.

خیلی از خانواده ها از اینکه فرزندانشون در گروه های مرسوم و البته نادرست تلگرامی با کسانی که اصلا اونها رو نمیشناسن ، در حال برقراری ارتباط هستند ، گلایه دارند. در حالی که خودشون به شدت معتاد استفاده از این شبکه های اجتماعی هستند.

در کل سخن گفتن از بستن و نادیده گرفتن تکنولوژی های جدید یک کار بسیار اشتباه است. ما باید با آگاهی دادن به هم دیگر در سطح جامعه ، راه رو از چاه تشخیص بدیم. و منتظر منجی هایی که فکر می کنیم می بایست ما رو نجات بدن ، نباشیم.

اگر بدانیم که عضویت و ارتباط گرفتن در شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام ، تلگرام و … یا حتی خرید از سایت های اینترنتی ، به چه شکل هست، مطمئنان بهتر می تونیم ، ارتباطات خودمون و اطرافیانمون رو به صورت آگاهانه به سمت درستی ببریم. به صورتی که هم از امکانات تکنولوژی به خوبی استفاده کنیم و هم آسیبی در این راه نبینیم.

فضای مجازی هوشمند

در خیلی از نرم افزارها و سیستم های کامپیوتری ، امکاناتی به نام فایروال یا کنترل کننده دسترسی ها وجود دارد. این کنترل کننده ها رو اگر به درستی تنظیم و استفاده کنیم ، می تونیم به راحتی به صورت هوشمند از امکانات فضای مجازی ، بدون نگرانی از دستبرد اطلاعاتمون ، یا دسترسی های غیرمجاز فرزندانمون ، استفاده کنیم.

کنترل هوشمند به معنی محدود کردن دسترسی های خودمون به اینترنت نیست. و فقط به ما کمک می کنن تا از اتفاقات ناخواسته ای که ممکنه به ما آسیب بزنه ، جلوگیری کنیم.

بانکداری هوشمند

یکی دیگه از دغدغه های مردم ما در استفاده از ابزار بانکداری اینترنتی است. بانک های کشور ما در این چندسال اخیر همگام با سایر کشورهای پیشرفته ، توانستند که با کمک از ابزار هوشمند ، این اطمینان رو به مشتریانشون بدن که استفاده از ابزار اینترنتی برای انجام کارهای بانکی ، با امینیت بسیار بالایی انجام میشه.

اما هنوز هم در اخبار میشنویم که حساب های مردم در فضای اینترنت ، دستکاری و سرقت شده. با بررسی پلیس ناجا ، این اطمینان به مردم داده شده که اگر خودشون ، روشهای استفاده صحیح از ابزار هوشمند بانکداری (موبایل بانک ، پرداخت اینترنی و …) رو به درستی یاد بگیرند ، می تونن بدون نگرانی از این ابزار استفاده کنند.

 

[quoteBox author_name=”” author_title=”” avatar=”” text_color=”#333354″ name_color=”#295D84″]

پیشنهاد می کنم این مقاله را هم بخوانید :   هوشمندسازی چیست؟

[/quoteBox]

 

کلاس های آنلاین هوشمند

در فضای مدرسه و در بین اولیا دانش آموزان ، خیلی از مادرها رو میبنم که خودشون گوشی های هوشمند توی دستشون هست و مرتب از شبکه های اجتماعی استفاده می کنن ولی موقع استفده فرزندانشون از اینترنت برای یادگیری مطالب مختلف نگرانی های فراوانی دارند.

در ابتدای مقاله توضیح دادم که فضای مجازی هم شامل اینترنت و هم شبکه های اجتماعیه. و در هر دوشون هم خطر وجود داره و هم امکانات خیلی زیادی برای یادگیری و پیشرفت هست.

خیلی مهمه که ما نحوه استفاده از اینترنت رو با کامپیوتر یاد بگیریم و با اطمینان خاطر و بدون تنش ، فرزندانمون رو راهنمایی کنیم تا اونها هم به درستی از اینترنت در کامپیوترها استفاده کنند.

امروزه کلاس های آنلاین آموزشی و رفع اشکال های درسی ، یکی از ایده های پر طرفدار در بین دانش آموزان هست. چون با کمترین زمان و بدون رفت و آمد در بین شهرها، می تونن از درسهای بهترین استادان کشور استفده کنند.

و خیلی از امکانات هوشمند دیگه …

همه مواردی که گفتم ، جزیی از زندگی روزمره ما شده و کافیه تا با یک نگاه بازتری نسبت به ابزار و راه کارهای هوشمند نگاه کنیم. و سعی کنیم تا با یادگیری درست ، به جای نگران شدن از انجام کار با این ابزار هوشمند ، لذا ببریم.

 

اگر می خواهید با هوشمندسازی و کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید ، می توانید هم از دوره رایگان صوتی سایت ما استفاده کنید. و در سمینارهای ما شرکت کنید.

[quoteBox author_name=”محسن حسنی” author_title=”” avatar=”” text_color=”#333354″ name_color=”#295D84″]

برای اطلاع از برگزاری سمینارها و وبینارهای مجموعه هوشمندسازی ، به سادگی در خبرنامه عضو شوید.

یا اینکه در کانال تلگرامی @Artinscom عضو شوید.

[/quoteBox]

0 0 رای‌ها
امتیاز به این آموزش
عضو شدن در ...
اطلاع از
guest

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

5 دیدگاه
Inline Feedbacks
دیدن همه دیدگاه ها